Πα. Μάι 10th, 2024

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις του Σχολείου μας επισκέφθηκαν το χώρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης των Προγραμμάτων Αγωγής Υγείας «Η Αγάπη δρόμος μακρύς» και «Η Αγάπη είναι δύναμη».

Οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν:

Α) Τη Θεολογική Σχολή, όπου ξεναγήθηκαν στο Ναό της Σχολής και στα εργαστήρια αγιογραφίας. Επιπλέον ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα και τις δυνατότητες που παρέχει η Σχολή. Επίσης, προσευχήθηκαν, έψαλαν και τραγούδησαν στο Ναό της Σχολής. Η εγκάρδια φιλοξενία και η ξενάγηση των παιδιών έγιναν από τον Καθηγητή της Σχολής πατέρα Βασίλειο Καλλιακμάνη.

Β) Το Μουσείο Παλαιοντολογίας που λειτουργεί μέσα στο Τμήμα Γεωλογίας, στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών. Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ευρήματα οστών, κρανίων και πετρωμάτων που χρονολογούνται χιλιάδες χρόνια πριν.

Γ) Τη Μαθηματική Σχολή η οποία βρίσκεται και αυτή στο κτίριο της Σχολής Θετικών Επιστημών. Εκεί υποδέχθηκε τα παιδιά ο Καθηγητής της Μαθηματικής Σχολής κος Τσακλίδης . Μίλησε στα παιδιά για την αξία και τη χρησιμότητα των Μαθηματικών στη ζωή μας και τα ενημέρωσε για τις επαγγελματικές δυνατότητες και την ανέλιξη, επιστημονική και εργασιακή , που θα έχουν αν επιλέξουν τη συγκεκριμένη Σχολή. Με πολλή υπομονή και αγάπη απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών.

Η ωφέλεια των παιδιών ήταν πολλαπλή: γνώρισαν το περιβάλλον του Πανεπιστημίου, μίλησαν με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς δασκάλους, ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες που παρέχει η κάθε Σχολή που επισκέφθηκαν, κατανόησαν τη συνέχεια των σπουδών και μετά τη Μέση εκπαίδευση, καλλιέργησαν στόχους και οράματα. Τα περισσότερα μας είπαν: «Του χρόνου να μας ξαναπάτε»!

Την εκδρομή διοργάνωσε η Θεολόγος του Σχολείου μας κα Σωτηριάδου Ευγενία. Συνόδευσαν οι καθηγήτριες : κα Αρχοντίδου Δόμνα, Μαθηματικός και κα Τσικώτη Αθηνά, Φιλόλογος.