Τε. Μάι 1st, 2024
μέλισσες3

 

  • Την Παρασκευή/8/3/2024 μαθητές από τα τρία τμήματα της Α τάξης του σχολείου μας (Α1, Α2, Α3) επισκέφθηκαν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης, όπου από το καλοκαίρι του 2023 λειτουργεί Μελισσοκομικό Κέντρο.
  • Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη μέλισσα και το βιολογικό κύκλο της, τη χρησιμότητά της στο περιβάλλον (επικονίαση των φυτών) και τα υψηλής βιολογικής και διατροφικής αξίας προϊόντα της (μέλι, κερί, βασιλικό πολτό, πρόπολη, γύρη).
  • Οι μικροί μαθητές, με συνοδεία ειδικών επιστημόνων από την ΑΓΣ και χωρισμένοι σε δυο τμήματα , ξεναγήθηκαν στο Μελισσοκομικό κέντρο, όπου αναπτύσσονται 15 μελίσσια. Στο Κέντρο υπάρχει χώρος τέλεσης μελισσοκομικών εργασιών και περιστοιχίζεται σε ακτίνα αρκετών μέτρων από μελισσόκηπο που περιλαμβάνει όλα τα μελισσοκομικά είδη της χλωρίδας (δένδρα, θάμνους, πόες) που απαντώνται στην Ελληνική ύπαιθρο. Έτσι, αποτελεί πόλο έλξης επισκεπτών που ενδιαφέρονται για τη μέλισσα και τη μελισσοκομία αλλά και για τα ιδιαίτερα φυτά που περιλαμβάνει ο μελισσόκηπος.
  • Ακόμη, οι μαθητές και οι μαθήτριες, μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον και κοντά στη φύση, είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε όλη την ΑΓΣ και να δουν και άλλα ζώα που εκτρέφονται εκεί, όπως οι αγελάδες. Επίσης, έφαγαν παστέλι φτιαγμένο από αγνό μέλι και σουσάμι, όπως τους έδειξε να το φτιάχνουν ο εκπαιδευτής της ΑΓΣ. Περπάτησαν στη φύση, χάρηκαν τον ήλιο και , κατά γενική ομολογία , πέρασαν υπέροχα.
  • Την επίσκεψη οργάνωσε η κα Αθανασιάδου Ευαγγελία, καθηγήτρια πληροφορικής στο 1ο Γυμνάσιο.
  • Συνόδευσαν επίσης η κα Τσικώτη Αθηνά, φιλόλογος και η κα Χατζηκουκούτση Πασχαλίνα, καθηγήτρια φυσικής αγωγής.μέλισσες1 1